“Welke wijn uit het geboortejaar van mijn zoon kan ik echt 20 jaar bewaren?” Deze vraag kreeg ik recent van één van mijn klanten die op zoek was naar een rode wijn uit het jaar 2007. Een vraag die met het verschuiven van de wettelijke leeftijdsgrens waarop alcohol gedronken mag worden, alleen nog maar belangrijker wordt. In deze blog beschrijf ik welke elementen in wijn belangrijk zijn voor bewaarwijnen en geef ik advies welke wijnen hiervoor geschikt zijn.

“Heb je ook rode wijn die je gekoeld kunt drinken?” kreeg ik deze zomer regelmatig als vraag. Een interessant onderwerp en een vraag die ik zeker bevestigend kan beantwoorden. Want al is het heerlijk om de hele zomer wit of rosé te drinken, een glas rood op zijn tijd waardeer ik óók in de zomer. Ïn deze blog geef ik uitleg en tips.

Provinto

  • Kompas 4
  • 2665 BP, Bleiswijk
  • Nederland

Social