Met het verkleuren van de bladeren aan de bomen komt op een gegeven moment ook altijd de term ‘Herfstwijn’ langs. Waarschijnlijk omdat wijn mijn vak is valt het mij op, maar een aparte term is het wel. Want hebben we dan ook lentewijn, zomerwijn en winterwijn? Of is het een mooie commerciële term die ervoor zorgt dat wijnliefhebbers hun voorraden gaan aanvullen om te hamsteren voor de koude winter? In ieder geval kom ik, als ik op herfstwijn ‘google’, snel uit bij een openhaard met in 98% van de gevallen een glas rode wijn. Is het perceptie of verandert onze wijnconsumptie echt in de herfst? Genoeg vragen voor een nieuwe blog!

“Welke wijn uit het geboortejaar van mijn zoon kan ik echt 20 jaar bewaren?” Deze vraag kreeg ik recent van één van mijn klanten die op zoek was naar een rode wijn uit het jaar 2007. Een vraag die met het verschuiven van de wettelijke leeftijdsgrens waarop alcohol gedronken mag worden, alleen nog maar belangrijker wordt. In deze blog beschrijf ik welke elementen in wijn belangrijk zijn voor bewaarwijnen en geef ik advies welke wijnen hiervoor geschikt zijn.

“Heb je ook rode wijn die je gekoeld kunt drinken?” kreeg ik deze zomer regelmatig als vraag. Een interessant onderwerp en een vraag die ik zeker bevestigend kan beantwoorden. Want al is het heerlijk om de hele zomer wit of rosé te drinken, een glas rood op zijn tijd waardeer ik óók in de zomer. Ïn deze blog geef ik uitleg en tips.

Provinto

  • Kompas 4
  • 2665 BP, Bleiswijk
  • Nederland

Social