“Geniet van het leven met een mooi glas wijn”

Vanuit passie geboren zoek ik naar wijn die bij jou past. Hiervoor proef en selecteer ik continu wijn om de juiste match met jouw smaak te maken. Ik adviseer je met veel plezier om de juiste wijn te vinden.

Dé wijnadviseur van Provinto

Ik ben Vinoloog van de Wijnacademie sinds 2009, maar al in de jaren 90 gegrepen door het “wijnvirus”. Dagelijks ben ik op zoek naar wijnen die passen bij jouw smaak, zodat je kunt genieten van een ultiem wijnmoment. ‘Wel de lusten, niet de lasten’ is mijn motto voor jou. Daarnaast organiseer ik wijnproeverijen en educatieve wijnworkshops, adviseer ik wijnwinkels over assortiment en werkwijze, en tot slot ben ik lid van diverse proefgroepen.

Proeven in het wijngebied

Als Hotelschoolstudent heb ik de basis gelegd voor mijn wijnkennis. Deze heb ik steeds verder uitgebreid met cursussen, wijnproeverijen en wijnreizen tot het niveau van Vinoloog. Het bezoeken van wijnstreken en het ter plekke proeven maakt de wijnkennis compleet. Hiermee kan ik veel wijnadvies geven uit eigen reiservaringen. Zo trekken Frankrijk en Italië mij zeer aan door de diversiteit aan wijnregio’s, druivenrassen en natuurlijk het culinaire klimaat. Maar ook Duitsland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk en Portugal bieden veel mooie wijnstreken met heerlijke wijn van bijvoorbeeld Riesling, Grüner Veltliner of elegante Pinot Noir.

Kwaliteit vertaalt zich in je glas

Het leuke aan wijn vind ik dat elke fles je toch weer kan verrassen, hoeveel wijnkennis je ook hebt. Zeker nu de wijnwereld steeds groter aan het worden is en de keuze breder. Goed wijnadvies is daarom steeds belangrijker. Mijn uitgangspunt is dat kwaliteit zich vertaalt in je glas: mooie, verrassende geuren en smaken met diepgang, gelaagdheid en complexiteit. Wijnen om dagelijks van te genieten.

Koken met wijn

Het liefst drink ik iedere dag een ander glas wijn, dat past bij het moment qua gezelschap, maaltijd, stemming of het weer. Al kokend genieten van een goed glas wijn is bij mij een terugkerend wijnmoment. Zo komen wijn en maaltijd langzaam bij elkaar en leer je de wijn los van een mooi gerecht goed kennen.

Provinto

  • Kompas 4
  • 2665 BP, Bleiswijk
  • Nederland

Social