“Wijn als vaste basis van de gastronomie”

Horeca-achtergrond

Mijn eerste serieuze wijnervaring deed ik op als student aan de Hotelschool Amsterdam. Wijnadvies stond nog in de kinderschoenen met een klassieke wijnkaart met veel Franse en Italiaanse wijnen. In de loop der jaren ben ik meegegroeid met de uitbreiding van het wijnaanbod tot wat het nu is. Mijn jarenlange ervaring in gerenommeerde Horeca als De Kersentuin, restaurant Het Bosch, Bodega Keijzer en Raddison Blue Hotel heeft mijn wijnkennis en kennis over wijn-spijs combinaties nog verder verfijnd. Als docent op de Hotelschool Amsterdam komt dit ook dagelijks samen. Voor mij een perfecte manier om de nieuwe generatie wijndrinkers kennis te laten maken met de mooie wereld van wijn en gastronomie.

Liefhebber van klassieke wijn

Voor een Elzasser Pinot Gris mag je mij altijd wakker maken. Maar ook witte Loire, tropische Chileense chardonnay of klassieke Bordeaux vind ik fantastisch. Mijn wijnreizen hebben mij al op veel mooie plaatsen gebracht. De steile hellingen van de Moezel en de in kalksteen uitgehouwen kelders van de Champagne hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Dat kan ik je zeker aanraden te gaan zien.