Provinto wijnadvies steunt Microkrediet voor Moeders

De actieperiode is afgelopen maar de wijnen zijn nog te bestellen in onze webshop of via email.

Microkrediet voor Moedersactie

Wat doen wij?

In de maand oktober maken wij ons, voor het tweede achtereenvolgende jaar, sterk voor Microkrediet voor Moeders. Een organisatie die in Nederland volledig op de inzet van vrijwilligers draait en microkredieten verstrekt aan de allerarmste vrouwen in Azië. Hiermee kunnen zij een eigen bedrijfje starten, een eigen inkomen verdienen en zorgen voor hun gezin.
  • Wij steunen dit doel met donaties uit de verkoop van een mooie selectie Italiaanse wijn.
    • Wil je meer weten over Microkrediet voor Moeders lees dan hier meer over haar activiteiten en het goede doel.

Wat doneren wij?
Per verkochte wijndoos doneren wij gemiddeld €8,50. De hoogte van de donatie is afhankelijk van de wijze van aflevering. Als de wijn wordt afgeleverd via een vrijwilliger van Microkrediet voor Moeders dan doneren wij ook de niet betaalde bezorgkosten. Ken je geen vrijwilliger en wordt er afgeleverd via de pakketdienst dan is de donatie het grootst als er per hoeveelheid van 3 dozen wordt besteld (omdat de verzendkosten dan verhoudingsgewijs het kleinste zijn).

 

Hoe werkt het?
In oktober 2019 verzamelen wij de bestellingen en maken deze klaar voor de gewenste aflevering. Begin november wordt de bestelling geleverd. Lees hieronder stapsgewijs hoe het werkt.
STAP 1: Bekijk de selectie wijnen hieronder
Wij selecteerden in 4 prijscategorieën in totaal 8 heerlijke Italiaanse wijnen die per wijn per doos te bestellen zijn.

STAP 2: Maak je keuze en klik op de button BESTEL
Via de bestelbutton kom je in de webshop van Provinto. Voeg hier je keuze(s) toe aan de winkelwagen.

STAP 3: Reken je bestelling af en geef eventueel aan of je de wijn via een vrijwilliger wilt ontvangen
De grootste donatie doen wij als we geen wijn via de pakketbezorging hoeven te leveren. Ken je een vrijwilliger van Microkrediet voor Moeders en wil je via deze vrijwilliger je wijn ontvangen? Geef dan bij het afrekenen bij opmerkingen aan: ‘Ik haal mijn wijn op bij ….’.

STAP 4: Ontvang je bestelling begin november
In de maand oktober 2019 verzamelen wij alle bestellingen die binnenkomen. Begin november ontvang je de bestelde wijn via de vrijwilliger of pakketdienst.

Heb je je keuze hieronder gemaakt?

Bestel dan via onze webshop m.b.v. onderstaande button.

Bestel

Leg alvast een voorraad aan voor de Feestdagen óf stel het wijnpakket van je medewerkers samen

Deze keer met Italiaanse wijnen als thema

Maak kennis met de Italiaanse wijnen die wij selecteerden voor de Microkrediet voor Moeders actie

Aan de oostkust van Italië ter hoogte van Toscane ligt het nog wat onbekende wijngebied 'De Marken'. Cantina Offida is hier als coöperatie begonnen in 1970 en voor de lokale wijnboeren de weg geweest naar de plaatselijke markt. Sinds 2010 ligt de focus nog meer op kwaliteit van de autochtone druivenrassen en focus op internationale markten. Wij selecteerden:
Offida Passerina 2017

"Deze druif geeft heerlijke intense witte wijnen met aroma's van rijp rijk fruit, kruidigheid van rozemarijn en anijs met peer en sinaasappel. Sappig en fris met veel fruit. Veelzijdig inzetbaar aan tafel met bijvoorbeeld gegrilde kip of witvis uit de oven"

Rosso Piceno 2018

"Winnaar van het PERSWIJN Wijnconcours Italië 2019! Gemaakt van montepulciano die hier voor het heerlijke fruit zorgt en sangiovese die de frisheid en structuur van de wijn bewaakt. Veel kersenfruit en wat olijf in de neus. Sappigheid van rood fruit, kruidigheid en een frisse indruk in de mond. Bijna geen tannines waar te nemen door de hoeveelheid sap waardoor hij perfect inzetbaar is voor alledag als apéritief, bij de borrel of een picknick."

Prijs per doos: €44,95
Echt Siciliaans en typisch voor de streek; dat zijn de wijnen die Canicatti in het zuiden van het eiland produceert. Hier werken diverse wijnboeren, op zo'n 1000 hectare, samen, om de beste wijnen van de inheemse druivenrassen van Sicilië te maken. Wij selecteerden:
CVA La Ferla Inzolia 2018

"De druif Inzolia geeft fris-fruitige witte wijnen met lichte kruidigheid. Een neus van wit fruit en een klein wit pepertje wordt in de mond afgemaakt met een rondeur van fruitigheid; ananas, mandarijn en nog meer kruidigheid. Geschikte keuze als aperitief of bij salades."

CVA La Ferla Nero d'Avola 2017

"Dé rode druif van Sicilië: kersen, laurier, pruim en veel rood fruit als aardbei en aalbes in zowel de neus als in de mond met een lichte droppigheid en lekkere frisheid. Bij gerechten waarin tomaat is verwerkt een goede combinatie."

Prijs per doos: €49,95
Twee aparte gebieden; Friuli en Sardinië maar typisch voor beide gebieden. Wijnbedrijf Villachiopris behoort als onderdeel van het grotere Livon tot de beste domeinen van de streek. Het Sardijnse Dolianova maakt een mooie reeks wijnen van de inheemse druiven van het eiland in opvallende flessen. Wij selecteerden:
Villachiopris pinot grigio 2018, Friuli

"Lekker fruitig en sappig, licht prikkelend met peer, druif wat ananas en citrus. En in de neus groene appel, grapefruit en wat kruidigheid. Een chique borrelwijn of bijvoorbeeld bij kipgerechten"

Dolianova Arenada Monica 2016, Sardinië

Het inheemse druivenras monica geeft een warm en sappig glas met veel concentratie. Naast het donkere frisse fruit, chocolade, karamel en kruidigheid, ook specerijen en veel sappigheid. Bij pizza's en pasta's of gestoofde vleesgerechten

Prijs per doos: €59,95
Toscaans wit en rood van hoog niveau én biologisch gemaakt. Met de start in 2002 is dit familiedomein in de plaats San Gimignano nog relatief jong maar al sinds oudsher wordt er biologisch gewerkt op dit familiedomein. Wij selecteerden:
Selvabianca 2018 Vernaccia di San Gimignano DOCG

"Stijlvol wit, gemaakt van dé witte druif van Toscane; de Vernaccia. Geel fruit, lichte kruidigheid, mineraliteit in de vorm van kalkachtige tonen en mooie citrusgeuren. Ook in de smaak veel subtiele elementen als sinaasappel en mandarijn, kruidigheid van rozemarijn, witte peper en venkel verpakt in een fruitig-fris jasje. Heerlijke begeleider van subtiele kip of witvisgerechten."

Prijs per doos: €89,95
Campale 2016 Chianti Colli Senesi DOCG

"Een typische sangiovese met een neus van kruidigheid en specerijen. Zacht vlezig met mooie frisheid, pruimen en kersenfruit, medium tannines en een klein bittertje. Geschikt om nog enige jaren te bewaren of direct drinkbaar bij geroosterde groenten met Italiaanse kruiden, lamsvlees of een homemade vleespizza."

Prijs per doos: €79,95

Heb je je keuze gemaakt?

Bestel dan via onze webshop m.b.v. onderstaande button.

Bestel

Ken je meer wijnliefhebbers die willen meedoen? deel de pagina dan even.

Provinto

  • Kompas 4
  • 2665 BP, Bleiswijk
  • Nederland

Social