Provinto wijnadvies steunt Microkrediet voor Moeders

Deze actie is voorbij maar wijn hebben we genoeg. Bekijk ons assortiment en ons concept

Microkrediet voor Moedersactie: met 2 weken verlengd!

Wat doen wij?

In de maand oktober/ november maken wij ons sterk voor Microkrediet voor Moeders. Een organisatie die in Nederland volledig op de inzet van vrijwilligers draait en microkredieten verstrekt aan de allerarmste vrouwen in Azië. Hiermee kunnen zij een eigen bedrijfje starten, een eigen inkomen verdienen en zorgen voor hun gezin.
  • Wij steunen dit doel met donaties uit de verkoop van een mooie selectie wijn.
    • Wil je meer weten over Microkrediet voor Moeders lees dan hier meer over haar activiteiten en het goede doel.

Wat doneren wij?
Per verkochte wijndoos doneren wij gemiddeld €8,50. De hoogte van de donatie is afhankelijk van de wijze van aflevering. Als de wijn wordt afgeleverd via een vrijwilliger van Microkrediet voor Moeders dan doneren wij ook de niet betaalde bezorgkosten. Ken je geen vrijwilliger en wordt er afgeleverd via de pakketdienst dan is de donatie het grootst als er per hoeveelheid van 3 dozen wordt besteld (omdat de verzendkosten dan verhoudingsgewijs het kleinste zijn).

 

Hoe werkt het?
In oktober 2018 verzamelen wij de bestellingen en maken deze klaar voor de gewenste aflevering. Begin november wordt de bestelling geleverd. Lees hieronder stapsgewijs hoe het werkt.
STAP 1: Bekijk de selectie wijnen hieronder
Wij selecteerden in 3 prijscategorieën 4 heerlijke wijnen die per druivensoort per doos te bestellen zijn.

STAP 2: Maak je keuze en klik op de button BESTEL
Via de bestelbutton kom je in de webshop van Provinto. Voeg hier je keuze(s) toe aan de winkelwagen.

STAP 3: Reken je bestelling af en geef eventueel aan of je de wijn via een vrijwilliger wilt ontvangen
De grootste donatie doen wij als we geen wijn via de pakketbezorging hoeven te leveren. Ken je een vrijwilliger van Microkrediet voor Moeders en wil je via deze vrijwilliger je wijn ontvangen? Geef dan bij het afrekenen bij opmerkingen aan: ‘Ik haal mijn wijn op bij ….’.

STAP 4: Ontvang je bestelling begin november
In de maand oktober 2018 verzamelen wij alle bestellingen die binnenkomen. Begin november ontvang je de bestelde wijn via de vrijwilliger of pakketdienst.

 

Heb je je keuze hieronder gemaakt?

Bestel dan via onze webshop m.b.v. onderstaande button.

Bestel

Kies meerdere wijnen en leg alvast een voorraad aan voor de Feestdagen

Voor elk moment en voor ieders smaak

Maak kennis met de wijnen die wij selecteerden voor de Microkrediet voor Moeders actie

L'Impossible

Uit de Franse Languedoc komt deze fraaie selectie. Gevoed door de veelvuldig schijnende zon, diversiteit aan bodems en microklimaten levert deze wijnstreek met een enorm wijnpotentieel kwaliteit voor zijn geld. Wij selecteerden:
L'Impossible Sauvignon Blanc

"Bleekgeel, een dartel neusje van kruisbessen, asperges, vers gemaaid gras en in de fruitige smaak onder andere appel, peer, citrus, mineralen en mooie frisheid. Geschikte keuze als aperitief."

L'Impossible Chardonnay

"Bleekgeel van kleur, een fraai bouquet met tonen van honing, bloemen, citrus en appels dat zich voortzet in de toegankelijke smaak. Als tafelpartner zeer veelzijdig."

L'Impossible Merlot

"Een donkerrode kleur, bouquet en smaak presenteren sappig besachtig rood fruit en een vleugje laurier en tabak. Sappig en soepel. Fraaie eigenschappen verpakt in een zachte toonzetting."

L'Impossible Cabernet Sauvignon

"Een zeer rijpe, kruidige cabernet sauvignon met soepele tannines, aangenaam en in balans. De wijn heeft een harmonieuze afdronk."

Prijs per doos: €39,95

M.A.N.

Dit nog jonge Zuid-Afrikaanse bedrijf, uit de regio Agter-Paarl, staat bekend om zijn wijnen die modern zijn met een vleugje traditionele elegantie. Een goed voorbeeld voor lekkere Zuid-Afrikaanse wijnen. Wij selecteerden:
M.A.N. Chenin Blanc

"Levendige aroma's van peer en ananas gevolgd door smaken van steenfruit, appel en frisse mineraliteit. Een levendige expressieve wijn."

M.A.N. Chardonnay

"Heerlijk geurend naar marmelade, ananas en boterbabbelaars als gevolg van licht houtgebruik. Elegant in de mond met heerlijke citrus, limoen en steenfruit. Mooi in balans met fruit en houtgebruik."

M.A.N. Shiraz

"Mooi donker van kleur geeft deze wijn stevige aroma's van kruiden en zoethout. Zachte tannines ondersteunen de sappige zwarte bes en pruim in de mond. Sappig met een mooie structuur."

M.A.N. Pinotage

"Dé druif van Zuid-Afrika in een nieuw elegante jasje met mokka-chocolade en gebrande koffiebonnen in de neus. Sappig rood fruit, nootmuskaat en vanillesmaken in de mond om het geheel compleet te maken. Stijlvol en erg lekker."

Prijs per doos: €49,95

Corette

De Corette wijnen worden gemaakt door Badet Clément, een groot huis dat stamt uit Bourgogne, maar ook al tijden actief is in de Languedoc-Roussillon en de zuidelijke Rhône. Stijlvolle wijnen voor de wijnliefhebbers. Wij selecteerden:
Corette Sauvignon Blanc

"Een prachtige lichtgele kleur en rijke aromatische geuren van kruisbessen en limoen samen met wat florale tonen van kamperfoelie en een lichte, steenachtige geur. Een frisse, uitgebalanceerde wijn."

Corette Chardonnay

"Deze deels houtgelagerde wijn heeft een prachtige goudgele kleur en geeft geuren af van zowel fris fruit (peren en groene appel) als noten. De smaak is elegant en mondvullend. De aromatische finale bevat subtiele smaken van abrikoos, vanille en eiken."

Corette Merlot

"Op klassieke Bordeaux-wijze gevinifieerd met deels vatlagering tot 9 maanden. De wijn heeft een donkere kleur en geeft geuren af van cassis en bramen, gecombineerd met aroma’s van kaneel en tijm."

Corette Syrah

"Met deels houtopvoeding heeft deze wijn een intens donkere kleur en geeft geuren af van donker fruit zoals bramen en pruimen, met kruidige accenten van kaneel. De smaak is stevig en complex met een lange en fluwelige finale."

Prijs per doos: €57,50

Heb je je keuze gemaakt?

Bestel dan via onze webshop m.b.v. onderstaande button.

Bestel

Ken je meer wijnliefhebbers die willen meedoen? deel de pagina dan even.

Provinto

  • Kompas 4
  • 2665 BP, Bleiswijk
  • Nederland

Social