Wijnproeverij 2.0

Wijnproeven op basis van jouw persoonlijke wijnprofiel en smaak voorkeuren.

Hoe werkt het?

Het wijnprofiel geeft vooraf inzicht in de smaak en voorkeuren van de deelnemers. Onze wijnadviseur baseert zijn wijnselectie en wijnadvies op de ingevulde wijnprofielen. Zo wordt de wijnproeverij nog persoonlijker en passen de te proeven wijnen nog beter bij ieders smaak.

Bij de wijnproeverij nieuwe stijl verandert natuurlijk niets aan de beleving. Alle wensen worden vastgelegd en Provinto zorgt voor een onvergetelijke avond wijnproeven. Of dit nu is met een groep beginnende wijndrinkers of vergevorderde liefhebbers. Onze wijnadviseurs stemmen de wijnen en hun verhaal af op de groep. Dit doen wij door de volgende stappen te volgen:

STAP 1: Wijnprofiel aanmaken
Iedere deelnemer vult van tevoren het eigen wijnprofiel in (een toegangscode wordt per email toegestuurd).

STAP 2: Het groepsprofiel wordt samengesteld
Onze wijnadviseur analyseert de groepssamenstelling qua achtergrond, smaken en voorkeuren. De groepsgrootte en de smaakprofielen van de verschillende deelnemers bepalen of wijnen qua smaak sterk verschillen of dicht bij elkaar liggen. Tijdens de proeverij geven wij onder andere inzicht in het niveau van de deelnemers, de smaakprofielen die de voorkeur hebben en uiteraard welke wijnen het best passen bij de verschillende wijnprofielen.

STAP 3: Selectie wijnen voor de proeverij
Op basis van het groepsprofiel, stelt onze wijnadviseur een assortiment wijnen samen die aansluiten bij alle deelnemers. Op basis van het niveau van de deelnemers past de adviseur ook zijn verhaal van de wijnen.

Een gemengde groepssmaak zorgt ervoor dat ook wijnen geproefd zullen worden die niet direct bij een individueel wijnprofiel past. Dit kan voor verrassende taferelen zorgen als blijkt dat een voor jou afwijkende wijn toch ineens in de smaak valt of zoals verwacht totaal niet. De wondere wijnwereld in optima forma! Het proeven van deze wijnen geeft jou echter informatie waarmee het wijnprofiel verder verrijkt kan worden. Daarnaast ontwikkel je op deze wijze je smaak en daarmee een stap naar een volgend wijnprofielniveau. 

Voordelen

Wat maakt onze proeverijen zo bijzonder?

Voor ieder niveau

We organiseren proeverijen voor zowel beginners als gevorderde wijndrinkers. Onze vinologen passen hun verhaal aan op elke groep.

Specifieke wijn thema

Kies voor een specifiek wijnthema. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde streek, druivenras of onderwerp.

Particulier of zakelijk

We organiseren proeverijen voor zowel particuliere groepen, als zakelijke groepen.

Unieke locatie

Afhankelijk van de grootte van de groep, kiezen we een passende locatie voor de proeverij.

Klantervaringen

Wat anderen van onze proeverijen vinden

We hebben een proeverij voor ons teamuitje aangevraagd bij Provinto. Het kon op zeer korte termijn gegeven worden en bij ons op locatie. Hans wist van iedere wijn wat extra's te vertellen. Supertoffe ervaring!

Als het weer al mee zit, een combinatie met een kaasproeverij en ruim 20 enthousiaste deelnemers, dan is een feestje niet ver weg. Met de uitstekende toelichting en bij de kaas uitgezochte wijnen was het een feest van proeven en ervaren. Hans, super bedankt!

Prima wijnproeverij gehad met vooral erg lekkere witte wijn!
De wijnproeverij was overigens ook prima verzorgd! Hans van Stam is naast vinoloog ook een echte kenner en weet veel te vertellen over de verschillende wijnen en wijnhuizen!

Mogelijkheden bespreken?

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw wijnproeverij? Laat ons jouw wensen weten dan zorgen wij voor de rest. Voor meer informatie en aanvragen stuur een e-mail naar info@provinto.nl of bel 06 – 19431681.

Provinto

  • Kompas 4
  • 2665 BP, Bleiswijk
  • Nederland

Social